Theater festival De Koffer

Van 20 t/m 23 maart is het Tilburgse fenomeen ‘Theaterfestival De Koffer’ weer terug bij Theater De Nieuwe Vorst met de volgende theaterproducties:

 

Wat nou als wij vanavond met z’n allen bij jou voor het raam komen staan?

Cindy Paans

Wat nou als wij vanavond met z’n allen bij jou voor het raam komen staan?

Wnawvmzabjvhrks is een montage voorstelling speciaal gemaakt voor mensen die zichzelf dagelijks blootstellen aan (en blootgeven op) het internet. Wat heeft die voortdurende exposure van informatie en beelden voor invloed op ons? Op ons denken, ons handelen en op de keuzes die we maken? In deze tijd van een constante roep om entertainment, en een verslaving aan “never a dull moment” nodigen wij u uit om te komen kijken en luisteren. En om even met ons tot stilstand te komen.

 

Het rijk der dieren

Lennart Kalkman

Het Rijk der dieren

Een groep acteurs speelt jarenlang hetzelfde toneelstuk: ‘Het rijk der dieren’. Elke avond brult de leeuw over de savanne dat hij de koning der dieren wil worden: “Geef mij de kroon, ik ben de koning, niet die zebra!”. Al die tijd spelen ze hun rol met veel toewijding en zijn ze inmiddels meer dan zomaar collega’s geworden. Dan besluit het productiebedrijf te stoppen met de voorstelling. Er zijn plannen voor een nieuwe voorstelling, maar die worden niet gedeeld met de acteurs. Ze worden niet uitgenodigd voor de audities. De acteurs worstelen met de ongewisse toekomst, kennen onderling veel afgunst en moeten op zoek naar alternatieven.

 

Ach mens (Locatie voorstelling)

Anke van Esch

Ach mens

Als je één ding mocht veranderen aan de mensheid, wat zou dat dan zijn?
Zou je de plastic soep aanpakken? De hongersnood? Zou je alle wachtrijen afschaffen? Zou je meer uren maken in één dag? Meer liefde, minder strijd? Meer solidariteit, minder egoïsme? Minder twijfel, meer daadkracht? Zou het wc-papier nooit meer op zijn? Zou je alle verkeersregels op de wereld precies hetzelfde maken?

Op deze plek denken ze antwoorden te weten. Op deze plek is er ruimte voor experiment. Ach mens, kan het niet allemaal wat gemakkelijker, wat minder gecompliceerd?
Hier lossen ze het wel even op, want hier denken ze in mogelijkheden en efficiëntie. Maar ten koste van wie?
Laat je op deze ongebruikelijke, maar bijzondere plek meenemen in een andere wereld, een wereld waarin niet de mens de boel uitmaakt, maar waar iemand anders dat voor ze doet. Weet dus waarin je terecht bent gekomen…

Let op: Deze voorstelling speelt op Magazijnstraat 6A

 

Doe dan!

Marie Vanhees

Doe dan

Vier kinderen nemen een peuter mee.
Vier kinderen laten de peuter achter op het treinspoor…
Radeloos en verloren
Gewoon
Vier kinderen

Het is niet echt een verhaal dat wij u vertellen. Geen verhaal met kop en staart en een mooi stuk middenin. Mensen willen altijd een verhaal. Een verklaring. Een reden. Om te verstaan wat er gebeurd is. Om te verstaan wat niet te verstaan valt. Misschien is het dat, wat we willen vertellen. Dat er niet altijd een verklaring is. Ook als alleman er een wil horen. Ook als alleman er een wil zien. Soms hebben we er gewoon geen vat op.

Wij geven jullie een verklaring. Wij geven jullie een verhaal.
Maar wat niet te verstaan is, is niet te verstaan.

 

Tickets zijn per voorstelling te koop:

€7,50,- per ticket

€5,00,- per ticket voor studenten en leden

Bekijk het programma of bestel tickets