Projecten

De Koffer Keuzeavond komt er weer aan!
En zoals jullie van ons zijn gewend geven we je in de aanloop een sneak peak van de projecten die je op de keuzeavond tegen zult komen.

IMG_4324Sneak peak #1: Lessenreeks fysiek theater: Dynamiet met Tegest 
Regisseur: Tegest Pecht Guido
Repetitie op woensdagavond

Onder leiding van performer Tegest Pecht Guido werk je puur vanuit de beweging; hoe theatraal kun je je lichaam inzetten om samen met de groep een pittige bewegingsreeks te ervaren. Tegest werkt associatief en vanuit improvisatie. Ze zet je aan het werk met strakke uitvoerbare bewegingsopdrachten. De stijl van Tegest is energiek, puur, pittig en ruig. Je hoeft geen danservaring te hebben om deel te kunnen nemen aan deze lessen. Iedereen heeft een bewegingskwaliteit die er toe doet!

Je kunt Tegest kennen van bijvoorbeeld haar werk bij dansgezelschap Trash of van theatergezelschap Afslag Eindhoven.

 

rozemarijn

Sneak peak #2: Voorstelling maken: publieksparticipatie met Rozemarijn 
Regisseur: Rozemarijn Romeijn
Repetitie op maandagavond

“Wij zijn van de participatie promo tour.

Bij binnenkomst heeft u allemaal een ei gekregen.

Vindt u het vanavond kut?

Gooi dan een ei.

Dan weten wij ook waar we aan toe zijn.”

 

Onze koning zegt het: we moeten allemaal par-ti-ci-pe-ren. Terwijl, hij heeft gewoon assistentes die voor hem zorgen. Lekker makkelijk. Maar hoe moeten wij dat doen? Zorgen voor jezelf en zorgen voor iemand anders, als ie in de put zit, ziek wordt of er alleen voor staat? Samen onderzoeken we aan de hand van een vaste tekst dit thema. We maken er een revue-achtige voorstelling van met sketches, een liedje, een dansje, verschillende typetjes en uiteraard publieksparticipatie. Want als wij meedoen, moeten zij dat ook. Ben je niet bang om frontaal naar het publiek te spelen en hen rechtstreeks aan te spreken? Wil je leren transparant te spelen en te schakelen tussen typematig en transparant spel? Hou je van droge humor en glittergordijnen? Doe dan mee en par-ti-ci-peer!

Rozemarijn is derdejaarsstudent aan de Fontys Academie voor Theater en heeft een voorliefde voor geëngageerd theater en focken met het publiek.

 

IMG_2727 (1)Sneak peak #3:Voorstelling maken: een race tegen de klok
Regisseur: Dirk Hulsenboom
Repetitie op woensdagavond.

De mens, waarschijnlijk de meest mysterieuze soort van onze planeet.
Een mysterie van onbeantwoorde vragen.
Wie zijn we? Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe? Hoe weten we wat we denken te weten?
Ontelbare vragen op zoek naar een antwoord . Een antwoord dat een nieuwe vraag zal opwerpen en het volgende antwoord zal weer de volgende vraag oproepen enzovoort enzovoort.
Maar uiteindelijk, is het niet altijd dezelfde vraag?
En altijd hetzelfde antwoord?
De bal is rond.
De wedstrijd duurt 90 minuten.
Dat is een feit. De rest is pure theorie.
Daar gaan we!

Dit is de start van een wervelend avontuur waarin Lola rent om binnen 20 minuten 100 000 euro te verzamelen en bij haar vriend Manni af te leveren voordat hij door zijn baas zal worden afgemaakt.
Mijn naam is Dirk Hulsenboom en ik heb de Duitse film ‘Lola rennt’ vertaald en bewerkt naar een toneelstuk.
Het gaat een energieke voorstelling worden met een filosofische ondertoon, een race tegen de klok die soms goed en soms slecht afloopt; uiteindelijk bepaalt het toeval.

 

20171204_204540Sneak peak #4: Filmproject: camera acteren met Gegam
Regisseur: Gegam Soghomonyan
Repetitie op woensdagavond

Lieve spelers,

Ook dit jaar ga ik een filmproject begeleiden bij de Koffer. Ik heb hier weer veel zin in. Het proces zal erg op die van vorig jaar lijken. Hieronder meer informatie over het project.

Heb je altijd al in een film willen spelen? Dan is dit het project voor jou.
In het halfjaar project dat in september begint ga ik met mijn groepje een korte film maken.
Een speelfilm van ongeveer 20 tot maximaal 30 minuten.

Omdat ik nog niet weet wie mijn spelers zijn is het moeilijk om de inhoud van de film te bepalen. Hiervoor moet ik dus eerst mijn groepje ontmoeten.
Wat ik wel over het project kan vertellen is het proces. Dit is heel anders dan een theaterproductie.
In principe hebben we 12 (woensdag) avonden en 2 zaterdagen om de film te maken. Maar in de praktijk is dit veel te weinig tijd…
Ik denk dat we vooral in het begin wat gebruik gaan maken van de normale (woensdag) repetities. Maar later vooral nieuwe lange dagen moeten inplannen. Dit betekent dat je veel tijd moet kunnen en willen investeren in het project. Dus als je alleen de woensdag avonden kunt en verder geen tijd meer hebt… dan is het niet zo handig als je je wilt inschrijven voor de film.

We beginnen eerst met wat lessen camera acteren. Vervolgens wordt er veel gepland en geregeld zoals locaties, kostuums, etc. Daarna moet er gerepeteerd worden voor de opnames.
Er zijn zo’n 10 opnamedagen. En tot slot: monteren.

Ik heb erg veel zin in het project. Heb je ook zin om hard te werken en met mij samen een toffe film te maken?

 

IMG_7733Sneak peak #5: Voorstelling maken: een grimmig sprookje met Jorg en Hidde
Regisseurs: Jorg van den Kieboom en Hidde Brouwers
Repetitie op dinsdagavond

Eén project, één voorstelling.
Vijftien spelers, twee regisseurs.
Twee repetitie ruimtes.
Vijf keer spelen.

Wat begint als een sprookje over een verdwaalde fanfare die een meisje opneemt in hun groep, wordt steeds grimmiger naarmate de echte donkere menselijke kant naar boven komt. Het gemeenschapsgevoel uit zich op een andere manier dan gehoopt.